Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

  Taylor Lautner

               Jacob Black

 

Taylor Daniel Lautner (s. 11. helmikuuta 1992 Michigan) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän on esittänyt Jacob Blackia Stephenie Meyerin kirjoihin perustuvassa Twilight-elokuvasarjassa. Lisäksi hän on näytellyt esimerkiksi elokuvissa Villi tusina 2 ja The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D.

 

 Nuoruus ja yksityiselämä

Lautner syntyi Hollannissa, Michiganin osavaltiossa, mutta kasvoi Grand Rapidsissa, Michiganissa, kunnes muutti 11-vuotiaana perheineen Los Angelesiin. Hänen vanhempansa ovat Los Angelesista. Taylorin vanhemmilla on sukujuuria Alankomaissa, Saksassa ja Ranskassa. Lisäksi Deborahin, Taylorin äidin, sukujuuret ovat osaksi alkuperäisamerikkalaiset. Taylor on kamppailulajien harrastaja ja harrastanut esimerkiksi karatea kuusivuotiaasta kolmetoistavuotiaaksi. Lautner seurusteli kolme kuukautta Taylor Swiftin kanssa. Mediassa huhuttiin melko kauan, että Lautner seurustelisi Hollywood-tähti Selena Gomezin kanssa, kun molemmat olivat Vancouverissa kuvaamassa omia elokuviaan. Gomez on kuitenkin kieltänyt huhut kertomalla, että he ovat vain hyviä ystäviä.

 Ura

Lautner aloitti uransa vuonna 2001 televisioelokuvassa Shadow Fury. Tämän jälkeen hän vieraili muun muassa tv-sarjoissa Summerland, Bernie Mac Show ja My Wife and Kids vuosina 2003–2004. Hän oli myös mukana tv-sarjassa Danny Phantom, jossa hän toimi YoungBloodin ääninäyttelijänä kolmen jakson verran vuonna 2005.

Lautner teki pienen läpimurron vuonna 2005 kun hän esiintyi Sharkboyn roolissa Robert Rodriguezin ohjaamassa elokuvassa The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D. Hän sai roolistaan Young Artist Awards -ehdokkuuden vuonna 2006 . Samana vuonna hän esiintyi myös elokuvassa Villi tusina 2. Vuonna 2008 Lautner oli mukana televisiosarjassa My Own Worst Enemy, joka kuitenkin lopetettiin vain yhdeksän jakson jälkeen.

Vuonna 2008 Lautner esiintyi ensimmäisen kerran tunnetuimmassa roolissaan Jacob Blackina Stephenie Meyerin vampyyrikirjasarjan ensimmäiseen osaan perustuvassa elokuvassa Twilight – Houkutus. Hän jatkoi samassa roolissa myös elokuvan vuonna 2009 ilmestyneessä jatko-osassa Twilight – Uusikuu. Jacobin hahmo muuttuu fyysisesti paljon toisessa osassa, ja alun perin Lautnerin jatko roolissa ei ollut varmaa. Lautner valmistautui jatko-osaan treenaamalla ja sai kerättyä vartaloonsa noin 14 kiloa lihasta vakuuttaen tuotantoryhmän kyvystään jatkaa roolissa. Lautner jatkaa rooliaan ihmissutena kolmannessa sarjan elokuvassa Twilight – Epäilys (2010).

Lautner näyttelee myös elokuvassa Ystävänpäivä Tylerin roolissa. Kyseinen elokuva sai ensi-iltansa Suomessa 12. helmikuuta 2010. Syyskuussa 2009 Lautner ja Shakira myönsivät "Parhaan naisvideon" palkinnon Taylor Swiftille vuoden 2009 MTV Video Music Awards -pakintogaalassa. Joulukuussa 2009 Lautner oli yhdysvaltalaisen viihdeohjelman Saturday Night Liven juontajana ja oli yksi sarjan historian nuorimmista juontajista. Lautner nähtiin myös Oscar-palkintogaalassa yhdessä Kristen Stewartin kanssa, jossa he esittelivät ehdokkaat ja jakoivat palkinnon yhdessä kategoriassa. Oscar-gaala nähtiin 7. maaliskuuta 2010.

Vuonna 2012 Lautnerin on määrä näytellä pääosaa 3D-elokuvassa Stretch Armstrong. Hän on myös saanut osan elokuvasta Cancun. Lautner nähdään myös trillerielokuvassa Abduction. Kyseisen elokuvan ohjaa John Singleton ja elokuvan kuvaukset aloitettiin heinäkuussa 2010. Lautner kertoi kesäkuussa 2010 Access Hollywoodin haastattelussa, että Abductionin jälkeen hän alkaa kuvaamaan elokuvan Twilight – Aamunkoi molempia osia (elokuvasta tulee kaksiosainen).

 Yksityiselämä

Lautner on kertonut eräässä haastattelussa, että hän on ollut nuorempana kiusattu , koska on näyttelijä. Kukaan ei tiedä miksi häntä kiusattiin.[19] Hän kommentoi: "Minun piti vain muistuttaa itseäni, etten anna heidän puheidensa vaikuttaa minuun. Tämä on se mitä rakastan tehdä. Ja minä aion jatkaa sen tekemistä." Lautnerilla on monimutkainen kunto-ohjelma ja tietynlainen ruokavalio siitä lähtien, kun alkoi muuttaa kehoaan elokuvaan Twilight - Uusikuu. Lautner ei myöskään käytä huumeita tai alkoholia.

Vuonna 2009 Lautnerin huhuttiin seurustelevan yhdysvaltalaisen kantrilaulajan Taylor Swiftin kanssa ja yhdysvaltalaisen näyttelijän/pop-laulajan Selena Gomezin kanssa. Huhti-toukokuun 2009 välillä Lautnerin huhuttiin seurustelevan Gomezin kanssa, kun heidät oli nähty yhdessä lukemattomia kertoja, mutta kumpikaan ei asiaa missään vaiheessa myöntänyt: Gomez kielsi huhut kertomalla, että he ovat vain hyviä ystäviä.Kesäkuuhun 2009 mennessä media uskoi, että pari on eronnut. Raporttien mukaan Lautner ja Swift alkoivat seurustelemaan lokakuussa 2009, eli sen jälkeen kun olivat tavanneet yhteisen elokuvansa Ystävänpäivä kuvauspaikalla. Pari erosi joulukuussa 2009 kolmen kuukauden seurustelun jälkeen. Lähteiden mukaan syy eroamiseen oli yhteinen päätös jäädä ystäviksi. Toiset lähteet taas kertoivat, että Lautner oli enemmän kiinnostunut Swiftistä kuin tämä Lautnerista, ja toiset taas väittivät, että romanssi heidän välillään oli "mennyt yli" eikä ollut vakavaa alusta saakka. Swiftin singlen "Back to December" hänen kolmannelta studioalbumiltaan Speak Now on huhuttu olevan anteeksipyyntö Lautnerille. Kappale on Swiftin ensimmäinen kappale, jonka hän on kirjoittanut anteeksipyyntönä, ja on kertonut, että se on ihmiselle, joka ansaitsi anteeksipyynnön. Hän kertoi: "Tämä on sellaisesta ihmisestä, joka oli aivan uskomaton minulle, täydellinen minulle parisuhteessa, ja minä olin erittäin välinpitämätön hänen kanssaan."Media huomioi muutamat kohdat kappaleessa, jotka voisivat viitata Lautneriin: Kappaleessa Swift laulaa "ruskeasta ihosta" ja "söpöstä hymystä."

 

Taylorin lapsuus:

Taylor syntyi 11.helmikuuta 1992. Hänen vanhempansa Dan ja Deborah Lautner asuivat silloin rosewood Avenuella Michiganin Garnd Rapidissa. Myös isovanhemmat asuivat Michiganissa, joten Taylor vietti lapsuutensa rakastavien sukulaisten ympäröimänä. Taylorin äiti työskenteli toimistokalusteisiin erikoistuneessa muotoiluyrityksessä ja isä oli liikennelentäjä. Isä pelasi poikansa kanssa pallopelejä, ja yhdessä je katsoivat televisiosta urheilua, erityisesti amerikkalaista jalkapalloa, koripalloa ja painia. Pikku-Taylor oli pesunkestävä urheiluhullu ja päätti ryhtyä ammattiurheilijaksi jo varhain. Kun Taylor oli nelivuotias, perheen koti paloi eräänä yönä maan tasalle. Onneksi kukaan perheenjäsenistä ei ollut paikalla, sillä Taylorin isä oli töissä ja Taylor ja hänen äitinsä kyläilivät tädin luona. Lautnerit menettivät melkein koko omaisuutensa ja joutuivat aloittamaan kaiken alusta. Perhe muutti Michiganin Hudsonvilleen. Onneksi uusikoti oli entistä suurempi, silläkun Taylor oli kuusivuotia, hänen siskonsa Makena syntyi.

Tiesitkö? Taylorilla oli aina ollut vilkas mielikuvitus. Kun hänen siskonsa Makena oli tarpeeksi vanha yhteisiin leikkeihin, Taylorkeiksi heille roolihahmoja. Mieluiten he esittivät vakoojia ja salaisia agentteja.

Karate Kid:

Taylorin äidillä oli työkaveri, joka vei poikansa karatetunneille ja pyysi Tayloria mukaan. Urheiluhullu poika oli tietysti elementinssään ja innostui lajista saman tie. Karateangels.comille antamassaan haastattelussa Taylor sanoi:"Karatetunneilla oli hauskaa, koska saimme leikkiä niin monia leikkejä, joita olivat esimerkiksi Miekat ja keihäät ja sensei sanoo." Hänen opettajallaan Tom Fabianolla on kuitenkin toisenlaisia muistoja: hän huomasi heti, että kuusivuotiaassa pojassa oli jotakin erityistä, koska Taylor oli niin omistautunut ja kurinalainen. "Monet sen ikäiset ovat levottomia, mutta Taylor oli aina harkitseva ja keskittynyt", Fabiano sanoi. " Hän ei ollut tavllinen lapsi. Hän teki lujasti töitä." Taylor omaksui karaten niin nopeasti, että vuoden treenaamisen jälkeen Fabiano ehdotti hänelle osallistumista kotimaan kisoihin. Taylor voitti kolme ensimmäistä palkintoa ollessaan vasta seitsemänvuotias!

Taylor kertoo... " Karate on antanut minulle intoa ja itseluottamusta kohdata uusia haasteita..."

Äärielämyksiä:

Karatekisoja oli seuraamassa kamppailulajien huippuammattilainen, näyttelijä Mike Chat. Hänet tunnettiin myös Blue Power Rangerina amerikkalaisesta lasten televiso-ohjelmasta Power Rangers Lightspeed Rescue. Karaten maailmanmestari Mike huomasi heti pienen Taylorin lahjakkuuden. Hän oli niin otettu, että kutsui Taylorin kesäleirille Los Angelesiin harjoittelemaan kehittämäänsä urheilulajia, XMA:ta. Se on sekoitus potkunyrkkeilyä, taekwondoa, joogaa, balettia ja akrobatiaa, ja siihen kuuluu mm. henkeäsalpaavia temppuja, hyppyjä, potkuja ja voltteja. Taylor kehui XMA:ta Grand Rapid Pressille näin: "Ihastuin lajiin välittömästi! Leirin loputtua heitiun jo perhosvoltteja!" Mike oli tyytyväinen ja tarjoutui valmentamaan Tayloria. Siitä lähtien Lautnerit lensivät jatkuvasti Los Angelesiin, jotta Taylor voisi osallistua Miken erikoisvalmennukseen. Mike oli vaativa: hän antoi Taylorille kotitehtäviä, mutta poika ei vaatimuksista hätkähtynyt - päinvastoin!

 

Taylorin lempitemppu:

Tähtien jalanjäjissä:

Kahdeksanvuotiaana Taylorilla oli musta vyö karatessa. Hän oli voittanut kolme kultamitallia Maailman karateliiton mestaruuskilpailussa alle 12- vuotiaiden sarjassa (hän oli juniorimaailmanmestari ottelussa ja liikesarjoissa). Hän oli myös liittynyt Mike Chatin johtamaan XMA-huippujen esiintymis- ja kilpailuryhmään, Team Chat Interenationaaliin. Lisäksi hän treenasi muita lempilajejaan, piiyhteytta ystäviinsä ja pärjäsi loistavasti koulussa. Taylor muisteli karateangels.comin haastattelussa: "Sain pelkkiä huippuarvosanoja." vau! Kaiken huipuksi Mike Chat ehdotti Taylorille näyttelemistä. Taylor kertoi Grand Rapid Pressille: "Mike näki, etten ole ujo, vaan itsevarma ja puhelias." Ja koska Taylor kävi Miken yksityistunneilla, hän joutui tietysti matkustamaan säännöllisesti Los Angelesiin, amerikkalaisen viihteen kotikaupunkiin. Mike auttoi Tayloria löytämään agentin, joka järjesti hänelle koe-esiintymisiä. Ensimmäinen koe-esiintyminen oli Burger Kingin mainokseen, mutta söpöydestään huolimatta Taylor ei saanut pestiä, koska siihen etsittiin vanhempaa poikaa. Hän ei siitä kuitenkaan lannistunut, vaan innostui esiintymisestä entistä enemmän.

 

Matka parrasvaloihin:

Vuonna 2001 yhdeksänvuotias Taylor sai ensimmäisen elokuvaroolinsa, joka oli paljon mielenkiintoisempi kuin Burger Kingin mainos. Kyseessä oli kappailulajipainotteinen, tulevaisuuteen sijoittuva televisioelokuva Shadow Fury, jonka maailmassa kloonaamisesta oli tullut arkipäivää. Se kertoi taistelusta hullua tiedemiestä vastaan, Tohtori Oh´ta, vastaan. Tämä hallitsi kloonien ajatuksia ja loi Takeru-nimisen tappajaninjakloonin. Taylor näytteli kilttiä Kismet-nimistä kloonia lapsena, ja vaikka hänen osansa oli pieni, Hän pääsi esittelemään huikeita kappailutaitojaan dramaattisessa kohtauksessa, jossa hän tappoi yhden pahoista klooneista. Ninjasankarin rooli oli pienelle Taylorille varmaankin unelmien täyttymys.

 

Tiesitkö? Kun Taylor oli yhdeksän, hän osallistui Maailiman karateliiton kisoihin Chicagossa ja voitti Warrior Trophy Cupin alle 17-vuotiaiden sarjassa. Sen jälkeen hän piti vuoden tauon karatekilpailuista ja keskittyi harrastamaan amerikkalaista jalkapalloa, koripalloa, pesäpalloa ja ratsastusta.

 

Taylor ja Hollywood

Taylorin söpö ulkonäkö, häikäisevät kappailutaidot ja näyttelijänlahjat Shadow Furyssä kiinnittivät monen Hollywoodin ohjaajan huomion. Pian koe-esiintymiskutsuja sateli niin, että hän joutui matkustamaan Los Angelesiin pari kertaa kuukaudessa. " Minulle soitetaan iltayhdeksältä tai -kymmeneltä eli kuudelta, seitsemältä Kalifornian aikaan ja pyydetään seuraavana päivänä pidettävään koe-esiintymiseen". Taylor kertoi. "Lähden matkaan varhain aamulla ja saavun perille puoliltapäivin. Iltapäivällä on koe-esiintyminen, palaan yölennolla Michiganiin ja menen aamulla kouluun." Lopulta matkustamista oli niin paljon, että kun Taylor oli kymmenen, Lautnerit muuttivat Los Angelesiin kuukauden koeajaksi. Taylor kävi monissa koe-esiintymisissä, mutta ei saanut osia. Viimeisenä päivänä hän sai lopulta kutsun erään koe-esiintymisen toiseen vaiheeseen. "Se innosti minua jatkamaan", Taylor sanoi. Perhe jäi kaupunkiin puoleksi vuodeksi, ja Taylor kävi edelleen koe-esiintymisissä. Lopulta hän sai ääninäyttelijän osan Ipanit-elokuvan mainoksesta. Siitä rohkaistuneena hän ilmoitti vanhemmilleen, etti tahdo enään palata Michiganiin. Poika halusi jäädä Los Angelesiin ja panostaa näyttelemiseen. Lautrenit tekivät vaikean valinnan, jättivät taakseen sukulaiset ja ystävät ja asettuivat pysyvästi Los Angelesiin.

Taylor kertoo... "Sain kuulla jatkuvasti: ei, ei, ei..."

 

Syntynyt esiintyjäksi:

Taylor oivalsi pian, ettei pitänyt ainoastaan näyttelemisestä, vaan esiintymisestä ylipäätään! Vuonna 2003 hän kiersi koe-esiitymisestä toiseen ja kuului XMA-ryhmään, joka esiintyi kamppailulajikilpailuissa, urheiluliikkeissä sekä koripallo ammattilaisotteluissa. Taylor kävi myös tanssitunneilla ja oli pian niin hyvä, että liittyi kahteen tanssiryhmään: hip hopiin erikoistuneeseen LA Hip Kidisiin ja jazztanssia esittävään Hot Shotsiin. Lisäksi hän opiskeli laulamista ja levytti pari laulua ystäviensä kanssa. Taylor osoittautui luonnonlahjakkuudeksi ja monipuoliseksi esiintyjäksi.

 

Taylor televisiossa:

Kun Taylor oli 11-vuotias, hän oli käynyt lukemattomissa koe-esiintymisissä ja alkanut vihdoinkin menestyä. Vuonna 2003 hän vieraili tunnetun amerikkalaisen koomikon, Bernie Macin, televisio.ohjelmessa. Taylor näytteli Aaron-nimistä kiusaajaa (vaikka oli oikeasti kaikkea muuta) ja sai kohta riemukseen lisää televisiorooleja. Sauraavana vuonna Taylor näytteli suosittua nuorten draamasarjassa Summerland, komediasarjassa My Wife and Kids sekä poptähti Nick Lacheyn ja Jessica Simpsonin ohjelmassa The Nick and Jessica Variety Hour. Taylorista oli nopeasti tulossa kokenut televisionäyttelijä!

Tiesitkö? Taylor hyödyntää mielellään kamppailulaji- ja stunttitaitojaan. Uusikuun kuvauksissa hän teki itse kaikki mahdolliset stunttikohtaukset!

 

Upea kultakurkku:

Koe-esiintymisissä haettiin myös ääninäyttelijöitä televisio- ja rodiomainoksiin. Kun Taylor oli 13-vuotias, ura ääninäyttelijänä pääsi vauhtiin. Hänen ensimmäinen roolinsa oli sarjakuvahahmo, joka esiintyi Nickelodeonkanavan animaatiosarjassa Danny Phantom. Se kertoi pojasta, joka pystyy muuttumaan haamuksi. Taylor esitti Youngblood-nimistä merirosvohaamua. "Hän on mainio tyyppi", Taylor luonnehti Oregon Heraldin haastattelussa. Sen jälkeen Taylor työskenteli ääninäyttelijänä Cartoon Network -televisiokanavan sarjassa, jota itsekkin ihaili. Duck Dodgers kertoo Daffy Duckista, joka on futuristinen, avaruuden halki matkustava supersankari. Taylorin seuraava äänirooli oli yhdessä klassikkoanimaatio Scooby-Doon jaksossa sekä maailmankuulun animaatiosarjan Tenavien jaksoissa Kick the football, Carlie Brown ja He´s a Bylly Carlie Brown. Hän jatkoi ääninäyttelemistä Disneyn koira- ja kissa-animaatiossa Silas and Brittany sekä Which Way is Up? -nimisen piirretyn pilottijaksossa. Hän sai myös yhä enemmän töitä mainosäänenä, ja mljoonat amerikkalaiset kuulivat hänen mainostavan muun muassa sellaisia tuotemerkkejä kuin Kellogg´s, sunkist, Superfresh, Petsmart ja Legoland.

Taylor kertoo... " Pidän ääninäytelemisestä, koska en ole silloin kameran edessä. Olen yleensä näytellyt hahmoa, joka on oma itseni täysi vastakohta ja joutunut muuttamaan ääntä ja esittämään jotain outoa tyyppiä.Se on tosi hauskaa!"

 

Super-Rooli:

Työskennellessään ääninäyttelijänä 13-vuotias Taylor osallistui koe-esiintymiseen, jossa haettiin pääosan esittäjää kokoillan elokuvaan. Kyseessä oli supersankari- ja toimintadraama The Adventures of Sharkboy and Lavagirl. Ohjaajana oli luovuudestaan tunnettu Robert Rodriguez, joka oli ohjannut mm. Spy Kids -elokuvat. Taylor oli innoissaan: hän oli varma, että pääsisi esittelemään kamppailutaitojaan, koska Sharkboylla oli supervoimia. Hän osallistui kolmeen hermoja raastavaan koe-esiintymiseen sekä loppukarsintaan, jossa ehdokkaita pyydettiin poseeraamaan supersankariasennossa. Taylor tasapainotteli päällään yhden käden varassa jalat haarallaan. Rodriguez kysyi seitsemänvuotiaalta pojaltaan, Racerilta, joka oli keksinyt elokuvan alkuperäisen idean, kuka oli paras. Racer osoitti Tayloria, ja rooli oli hänen!

Taylor kertoo..."Sekosimme täysin (kun sain roolin). Perheeni ei saanut nukutuksi viikkoon!"

 

Kiehtova kokemus:

Kolmetoistavuotias Taylor suhtautui tyynesti filmitähteyden haasteisiin. Aamuisin hän joutui viettämään lähes tunnin kammattavana ja meikattavana sitten puoli tuntia puettavana. Roolinsa hän näytteli pääasiassa suuren sinisen kankaan edessä. Sellainen roolityö on vaativaa, koska näyttelijän on kuviteltava taustat, jotka luodaa myöhemmin tietokoneella. Ohjaaja Robert Rodriguez luotti Taylorin kykyihin. Taylor suunnitteli itse taistelukohtaustensa koreografiat ja omat stunttikohtaustensa. Kaiken lisäksi hänen täytyi käydä koulua vähintään kolme tuntia joka päivä! Onneksi Taylor tuli loistavasti toimeen vastanäyttelijöidensä Cayden Boydin (Max) ja Taylor Dooleyn (Lavagirl) kanssa. He pitivät hauskaa kuvausten aikana ja viettävät paljon aikaa yhdessä töiden jälkeen ja viikonloppuisin. Taylor oli saanut uusia hyviä ystäviä.

Ensimmäinen suuri ensi-ilta:

Taylor odotti jännittyneenä, mitä fanit pitäisivät hänen ensimmäisestä pääroolistaan. Sharkboy and Lavagirl ensi-ilta Los Angelesissa kesäkuussa 2005 oli siis hermoja raastava, mutta kiehtova kokemus. "Kun kuljin punaista mattoa pitkin, olin ällistynyt valokuvaajien määrästä", Taylor kertoo myöhemmin. "'Taylor, katso tänne.Käänny oikealle. Paikoillasi. Vasemmalle. Tännepäin!' Mieletöntä pyöritystä, mutta koska kyseessä oli oma ensi-iltani, nautin tavallista enemmän." Elokuva antoi Taylorille ensimakua tähdeydestä. Pian nuoret ihailijat -eteenkin poijat- tunnistivat hänet kaikkialla. "Se oli todella siistiä", Taylor sanoi. "Oli ihmeellistä, että kaikki tahtoivat räpsiä minusta valokuvia!"

Taylor kertoo... "Olen yhtä sarkastinen kuin Sharkboy."

Tiesitkö? Sharkboyn ohjaaja Robert Rodriguez oli varma, että Taylorista tulisi tähti. "En ole yllättynyt, että hän on menestynyt urallaan", hän sanoi myöhemmin MTV Newsille. "Tiesin sen välittömästi, kun näin hänet."

 

Tähtien työparina:

Kun Sharkboy and Lavagirl sai ensi-iltansa, Taylor oli jo palkattu seuraavaan elokuvaan, jonka nimi oli Villi tusina 2. Taylor näytteli siinä monen kuuluisan filmitähden kanssa. Mukana olivat mm. Steve Martin (Perhe on paras, Morsiaamen isä, Vaaleanpunainen pantteri), Hillary Duff (Agentti Cody Banks, Lizzie McGuire, Tuhkimotarina) Carmen Electra (Baywatch, Scary Movie) ja Bonnie Hunt (Beethoven, Jumanji, Autot). Taylor paljasti myöhemmin Grand Rapid Pressillen seuraavaa: "Lakkasin silloin pitämästä elokuvatähtiä tähtinä. Sen sijaan aloin ajatella heitä tavallisina ihmisinä." Ehkä se johtui siitä, että hänestä itsestäänkin oli tullut kuuluisa filmitähti. Kun Villi tusina 2 oli pyörinyt jonkin aikaa elokuvateattereissa, Taylorin ihailijajoukko kolminkertaistui, ja tällä kertaa se koostui tytöistä!

Tiesitkö? Villi tusina on amerikkalainen, Steve Martinin tähdittämä komediaelokuva, jossa seurataan 12-lapsien Bakerin perheen edesottamuksia! Kakkososassa törmätään yhtä merkilliseen Murtaughsin perheeseen, jonka kahdeksasta lapsesta yhtä esittää Taylor.

 

Taylorin läpimurto:

Juuri kun Taylorin ura oli nousussa, se koki yllättävän iskun. Taylor sai roolin televisiosarjasta My Own Worst Enemy, josta odotettiin jymymenestystä. Taylor esitti jalkapallotähteä, jonka isä näytteli filmitähti Christian Slater (Nuoret sankarit 2, Robin Hood: Varkaiden ruhtinas, Veren vangit). Ennakko-odotuksista huolimatta sarja keräsi vain vähän katsojia ja se lopetettiin yhdeksän osan jälkeen. Taylor ei kuitenkaan masentunut, sillä hän teki jo elokuvaa, josta ennustettiin paljon suurempaa menestystä. Hän oli saanut Jacob Blackin roolin elokuvasaagassa Twilight.

Tiesitkö? Twilight on kolmiodraama, jonka osapuolia ovat Bella Swan -niminen tyttö, vampyyri Edward Cullen ja ihmissusi Jacob Black. Kristen Stewart ja Robert Pattinson oli jo valittu Bellan ja Edwardin rooleihin, kun Taylor osallistui koe-esiintymiseen. Siinä hänen oli osoitettava, että kemiat toimivat Kristenin kanssa ja että hänen karismansa ja näyttelijäntaitonsa riittäisivät kilpailemaan vastustamatonta vampyyria esittävän Robertin kanssa!

Tapaa Jacob Black:

Taylor tutustui Jacobiin lukemalla tarkasti neljä Twilight-romaania. Hän tunsi sopivansa rooliin kuin valettu. Tumma, komea Taylor oli täydellinen valinta esittämään synkkää, rakastunutta nuorukaista. Hän oli myös riittävän urheillullinen näytelemään häijyä, lihaksikasta ihmissutta. Sekä Jacobissa että Taylorissa on intiaaniverta, sillä Taylor on äitinsä puolelta osaksi potawatomi- ja ottawaintiaani. Taylor otti selvää Jacobin heimosta, quileuteista, lukemalla heidän kulttuuristaan ja legendoistaan sekä tapaamalla heimon jäseniä reservaatissa Portlandin lähistöllö. Ensimmäisessä Twilight-elokuvassa Jacobin rooli oli pieni. Taylor esiintyi vain kolmessa kohtauksessa. Hän halusi kuitenkin tehdä oikeanlaisen hahmon jatko-osia varten, joissa Jacobilla oli keskeinen rooli.

Taylor kertoo... " Jacob on hieno hahmo. Ensimmäinen elokuva paljastaa hänen poikamaisen puolensa, joka muistuttaa minua itseäni. Hän on puhelias ja hauska. Toisessa osassa hän muuttuu ihmissudeksi. Hän on äreä ja raivoisa, täysin vastakohta. Se haastaa minut näyttelijänä."

Jymymenestys:

Ennen Twilight-Houkutusta -elokuvan ensi-iltaa Taylor kertoi movies.about.com-lehdelle: " On vaikea olla hermoilematta, kun miljoonat (Twilight-) fanit odottavat malttamottmina elokuvaa..." Ihailijat piirittävät Tayloria kaikkialla, mikä jaksoi hämmästyttää häntä. " Oloni on kuin rocktähdellä", hän nauroi. Taylor ja muut näyttelijät aloittivat tiivistahtisen mainoskiertueen, joka ulottui Los Angelesista Lontooseen ja sieltä Tokioon ja Sydneyyn. He esiintyivät kirkuvien fanilaumojen edessä, signeerasivat kirjoja ja antoivat loputtomasti haastatteluja. Heinäkuussa 2008 järjestetyssä Comic-Con-tapahtumassa San Diegossa 11 000 fania jonotti näyttelijöiden nimikirjoituksia! " Minulla ei ollut aikaa hengähtää", Taylor sanoi Grand Rapid Pressille, "mutta hauskaa oli!" Twilight - Houkutus menestyi paljon odotettua paremmin. Avajaispäivänään Yhdysvalloissa se tuotti 35,7 miljoonaa dollaria ja päihitti uuden james bond -elokuvan Quantum of Solacen sekä High School Musical 3:n. Se osottautui myös kaikkien aikojen menestyksekkäimmäksi naisen ohjaamaksi avajaisviikonlopun elokuvaksi. Pian siitä tuli kassamagneetti ympäri maailmaa.

Tiesitkö? Taylor oli Twilight - Houkutuksen valmistuessa vasta 16-vuotias. Hän suoritti loppu kokeet etukäteen ja alkoi valmistautua yliopiston-opintoihin kuvausten aikana.

 

 

©2020 layout131 - suntuubi.com