Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

                         

Cullenien talo

 

Cullenien talo Forksissa on yli sata vuotta vanha. Esme on kunnostanut taloa huolella. Talossa on kolme kerrosta ja sen etupuolella kiertää leveä kuisti. Takaosan etelänpuoleisen seinän kolme kerrosta ovat pelkästään lasia

Sisällä ensimmäinen kerros on avara ja valoisa, ja sitä pilkkoo muutama seinä. Ovesta katsoen vasemmalla on leveä pääportaikko. Oikealla on korotettu alue jonka keskellä on suuri flyygeli. Oikealla on myös ruokailuhuone ja keittiö, mutta ne ovat siinä enemmänkin silmänlumeeksi kuin käyttöä varten. Portaikon takana on C.E.E. Inc.:n, Cullenien omistaman yrityksen, toimisto.

Toisessa kerroksessa portaiden yläpäässä, on Rosalien ja Emmettin huone. Kun portailta lähtee kulkemaan kerrosta myötäpäivään, tulee ensin Jasperin työhuone, sitten Alicen ja Jasperin huone, jossa on enemmän vaatesäilytystilaa kuin varsinaista huonetta. Seuraavana on Carlislen toimisto, josta on erotettu osa Esmen tuöhuoneelle ja Carlislen henkilökohtaiselle kirjastolla. Bellan raskauden aikana kirjasto toimi toimenpide- ja synnytyshuoneena.

Carlislen ja Esmen huone on portaiden yläpäässä kolmannessa kerroksessa. Saman kerroksen eteläpäädyssä on Edwardin huone. Kolmannen kerroksen loppuosaa kutsutaan kirjastoksi ja sitä käytetään kaikenlaiseen laittomaan tekniseen toimintaan, kunte syntymätodistusten väärentämiseen ja tietokoneohjelmiin hakkeroitumiseen. Tämä on Culleneille välttämätöntä, jotta he voivat ylläpitää lukuisia identiteettejä, joiden turvin heidän on mahdollista elää huomaamattomina ihmisyhteisössä.

<- Edwardin huone

"Talo oli ajaton ja hienostunut, luultavasti sata vuotta vanha. Se oli väriltään harmaanvalkoinen ja mittasuhteiltaan kaunis, kolmikerroksinen ja suorakaiteen muotoinen. Ikkunat ja ovet olivat joko alkuperäiset tai sitten täydelliset kopiot alkuperäisistä." - Bellan ensivaikutelma Cullenien kodista (Houkutus, luku 15)

 

                  

 

 

Twilightissä kuullaan ja nähdään paljon erilaisia autoja, tässä ne:

 

Bellan autot

Bella saa houkutuksen alussa isältään avolava "pakun", jonka hän osti Billyltä.

1953 Chevrolet Pickup Truck

" Se oli haalistuneen punainen ja siinä oli muhkean pyöreät lokasuojat ja kaareva ajohytti. MInusta se oli ihana, vaikken olisi ikinä uskonut. Sen ajokunnosta en mennyt takuuseen, mutta näin jo itseni istumassa ratin takana." -Bella, houkutus, luku 1.

Punainen Honda XL250 - moottoripyörä

Aamunkoissa Bella saa Edwardilta kaksi autoa "ennen" ja "jälkeen" autot.

Ennen- auto on musta Mercedes Guardian.

"Koska olin niin hauraan inhimillinen, niin altis tapaturmille, niin vaarallisen huono-onninen, tarvitsin ilmeisesti panssarivaununkestävän auton. Hupaisaa." -Bella, aamunkoi, luku 1.

Jälkeen- auto on punainen Ferrari F430.

Edwardin autot

Hopea Volvo S6OR

Hopea Aston Martin V12 Vanquish.

"Se oli toinen auto - ja se herätti huomiota jopa tuossa pitkässä rivissä, jossa oli enimmäkseen vain himoittavia kulkuneuvoja." -Jacob, aamunkoi, luku 17.

Jasper

Edward ostaa itselleen moottoripyörän, mutta antaa sen Jasperille.

Hopea Ducati 848.

"Se oli iso ja sulavalinjainen ja hopeanvörinen ja näytti liikkumattomanakin nopealta." - Bella, epäilys, luku 10.

Rosalie

Punainen BMW M3 convertible

Emmett

 

Punainen Jeep Wrangler

"Minun autoni takana oli hirviömäisen suuri jeeppi. Sen renkaat ulottuivat vyötäröäni korkeammalle." - Bella, houkutus, luku 17.

Alice

Edward antaa Alicelle lahjaksi keltaisen Porsche 911 Turbon.

"Mittailin jalkakäytävää, kun kirkkaankeltainen porsche pysähtyi jarrut kirskuen metrin päähän minusta. Sen perään oli kirjoitettu hopeisin vinokirjaimin sana Turbo. Kaikki lentokentän jalkakäytävälle ahtautuneet kääntyivät tuijottamaan." -Bella, uusikuu, luku 19.

Carlisle

musta Mercedes S55 AMG.

"Minähän en ollut mikään autoharrastaja, mutta tuosta autosta tiesin kaiken. Se oli mercedes S55 Amg... Se oli Carlislen auto." -Bella, uusikuu, luku 16.

Jacob

Punainen Volkswaken Rabbit

Harley Sprint - moottoripyörä

Charlie

Forksin poliisipäällikkönä, hän käyttää poliisiautoa.

 

 

 

               

Usein kysytyt kysymykset, joitakin vastauksia lyhennettyinä Viralliesta kuvitetusta oppaasta.

Mitä kirjan kannet esittävät?

-Omena Houkutuksen kannessa symboloi tietoisuutta hyvästä ja pahasta. Stephenie ei ollut valitsemassa Uudenkuun kantta toisin kuin muita. Hän ehdotti alun perin kellon kuvaa, sillä aika on kirjassa niin tärkeä teema. Mutta lopulta työryhmä joka valitsi tulppanin painotti menetyksen teemaa. Terälehtensä menettävä kukka kuvastaa tätä. Valitsijjoiden mielestä pudonneen terälehden voitaisiin myös tulkita symboloivan veripisaraa haavassa, jonka Bella viiltää sormeensa. Melkein katkennut nauha Epäilyksen kannessa on metafora Bellan yrityksestä jättää ihmiselämäns taakseen onnistumatta siinä täysin. Joitakin lankoja hän ei pysty katkaisemaan - hän ei voi kokonan tehdä pesäeroa menneisyytensä kanssa. Kumpikin shakkinappula Aamunkoin kannessa esittää Bellaa. Ne symboloivat Bellan muutosta saagan alun merkityksettömimmästä pelaajasta, sotilaasta, kuningattareksi sarjan lopussa. Niin ikään shakkilauta kuvaa Aamunkoin ratkaisutaistelua, jossa Voltureita vastaan käytetään viisautta ja strategiaa, ei fyysistä väkivaltaa. Virallisen oppaan kannessa kaikki Houkutus-saagan "palapelin palaset" kootaan yhteen. Tiimalasi Bree Tannerin lyhyt elämä-kirjan kannessa kuvastaa aikaa ja sitä miten se karkaa Breen ja muiden vastasyntyneiden käsistä.

Kun Edward söi pitsaa Houkutuksessa, mitä tapahtui suupalalle jonka hän nielaisi?

-Vampyyreillä ei ole ruuansulatusjärjestelmää, mutta toisinaan he ruokailevat tilanteissa, joissa ihmisruoan syöminen on välttämätöntä ihmismielikuvan ylläpitämiseksi. Ruoka pysyy heidän vatsassaan kunnes he löytävät yksityisen paikan jossa voivat yskäistä sen ulos.

Tarkkailiko Edward salaa Bellaa houkutuksessa kun tämä luki Jane Austenia?

-Kyllä. Edwardilla oli tapana seurata salassa tarkkaan kaikkia Bellan tekemisiä ennen kuin he alkoivat seurustella.

Miksi Bellan ikkuna on niin helppo avata Houkutuksessa?

-Ensimmäisen kerran kun Edward avasi ikkunan, se oli jumissa ja piti kirskuvaa ääntä. Koska Bella ei herännyt, Edward päätti tuoda seuraavalla kerralla öljyä mukanaan, minkä hän tekikin.

Mikä saa Edwardin varoittamaan Bellaa liikkumasta yksin metsässä houkutuksessa?

-Edwardilla ei ollut mielessään mitään erityistä uhkaa kun hän kehotti Bellaa pysymään poissa metsästä. Syynä oli enemmänkin tunne Bellan haavoittuvuudesta yleensä. Edward oli jäljittänyt Bellan tuoksun metsässä palattuaan metsästysretkeltä Goat Rocksin luonnonpuistosta ja huomasi hermostuvansa ajatellessaan Bellaa yksin ja suojelemattomana.

Miten Edward onnistui juoda Bellan verta houkutuksen lopussa ilman että tartutti tähän sen enempää myrkkyä?

-Edward joi huulet törröllään, aivan kuin olisi käyttänyt pilliä, eikä koskettanut Bellaa syljellään.

Jos vampyyrit ovat kerran lujia kuin graniitti, eikö heidän silloin pitäisi painaa valtavasti?

-On mahdollista että asiat ovat kestäviä mutta eivät silti paina suunnattomasti. Joka tapauksessa vampyyrit painavat enemmän kuin samankokoiset ihmiset.

Voiko eläimiä muuttaa vampyyriksi?

-Ei. Myrkky on eläimille tappavaa.

Miten Edward voi olla Bellan lähellä tämän kuukautisten aikana?

-Edward tiedostaa fysiologiset muutokset Bellassa, mutta on aivan liian herrasmies mainitakseen koskaan asiasta, ja Bellalle taas olisi turhan noloa kysyä huomaako Edward mitään tai vaivaako asia tätä. Kuukautisveri ei ole samaa kuin viiltohaavan veri: se ei ole hapekasta eikä virtaa suoraan sydämestä.

Kuuliko Bella todella Edwardin äänen uudessakuussa? Piileskelikö Edward pusikossa tai oliko hän telepaattisesti yhteydessä Bellaan?

-Kaikki mitä Bella kuuli oli kuvitelmaa. Hänen alitajuntansa yritti voimakkaasti korjata hänen harhakäsityksensö siitä mistä hänen tietoisuutensa oli niin varma, että Edward ei välittänyt hänestä.

Miten Bella voi niin yhtäkkisesti rakastua Jacobiin Epäilyksessä?

-Oikeastaan Bella rakastuu Jacobiin uudessakuussa. Hän ei tunnistanut herkempää tapaa jolla hän rakastui Jacobiin. Hän ymmärsi vain että halusi olla mielummin Jacobin kuin kenenkään muun seurassa. Vei aikaa ennen kuin hän tajusi mistä oli kyse.

Onko Edwardin Bellalle antama kristallisydän todella kristallia?

-Ei, se on oikea timantti joka aikoinaan kuului Edwardin äidille.

Mikä on Forever Dawn?

-Forecer Dawn on aamunkoin alkuperäinen nimi. Sen piti olla välitön jatko-osa Houkutukselle, mutta päädyttiin siihen, että kirjassa hypittiin liiaksi kaiken sen yli mikä oli kiinnostavaa Bellan viimeisessä lukiovuodessa ja että siinä ei ollut tilaa kaikelle sille henkilöhahmojen kehitykselle, mitä olisi vaadittu.

 

                      

 

Vampyyrihakemisto, löytyy Aamunkoi kirjan lopusta

 

*vampyyrilla on yliluonnollisia kykyjä

-leimautunut pari (vanhempi osapuoli ensin)

yliviivattu kuollut ennen Aamunkoin alkua

 

Amazonian lauma

Kachiri

Senna

Zafrina*

Denalin lauma

Eleazar* - Carmen

Irina - Laurent

Kate*

Sasha

Tanya

Vasilii

Egyptin lauma

Amun - Kebi

Benjamin* - Tia

Irlannin lauma

Maggie*

Siobhan* - Liam

Olympian lauma

Carlisle - Esme

Edward* - Bella*

Jasper* - Alice*

Renesmee*

Rosalie - Emmett

Romanian lauma

Stefan

Vladimir

Volturien lauma

Aro* - Sulpicia

Caius - Athenodora

Marcus* - Didyme*

Volturien kaarti (osa)

Alec*

Chelsea* - Afton

Corin*

Demetri*

Felix

Heidi*

Jane*

Renata*

Santiago

Amerikan kiertolaiset (osa)

Garrett

James* - Victoria*

Mary

Peter - Charlotte

Randall

Euroopan kiertolaiset (osa)

Alistair*

Charles* - Makenna

                         

©2020 layout131 - suntuubi.com